İki yıl önce çıkan sonuç;

Bursa’da manşetlere “28 sonra bir ilk” başlığıyla geçmişti.

Yaklaşık 6500 üyesiyle Bursa’nın en büyük akademik odalarından olan İnşaat Mühendisleri Odası’nın seçiminde tam 28 yılın ardından sol kanat olarak değerlendirilen “Çağdaş Grup” oda seçimini kazanmıştı.

Imo Bursa Calisma Grubu Adayini Acikladi 1704543865

Başka bir anlamda;

28 yıllık bir iktidarın ardından sağ görüşlü “Çalışma Grubu”nun iktidarı sona ermişti.

Şimdi ise;

Bu pazar günü oda’nın yeni dönem seçimi var.

Yine iki liste var.

Çağdaş Grup ve Çalışma Grubu.

“Çağdaş Grup” adayı mevcut başkan Ülkü Küçükkayalar ve ekibi yeniden aday.

Imo Bursada Bir Devrin Sonu 740X420

Yani başkan adaylığı değişikliği yok.

Sağda ise değişim var.

2 yıl önce Cevat Şahin’le yarışa giren “Çalışma Grubu” bu kez seçime genç bir isim olan Atilla Erdem’le giriyor.

Ve beklenti;

Bu kez oda seçimine rekor bir katılımla gidileceği yönünde.

Keza;

Son seçimde odanın o zaman 5736 üyesinden sadece 2333’ü katılmış ve seçimi 42 oy farkla kazanan Ülkü Küçükkayalar, sol grup olarak 28 yıllık bir iktidarı devirmişti oda’da.

İMO’nun Bursa Şubesi’nin seçimi öncesinde Çalışma Grubu’nun adayı Atilla Erdem, bugün kozamedya’da konuğumuz oldu.

819553F2 8B62 4B35 A0Ef F1859141Ff5A

Aslında;

Mevcut Başkan Ülkü Küçükkayalar da davetimize katılsaydı, mevcut oda yönetiminin genel kurula dair çalışmalarından bilgi sahibi olup kamuoyuna aktarma fırsatımız olacaktı ama galiba fırsat bulamadılar ziyaret için.

Neyse…

Daha önce;
Yönetimlerde bulunduğu için tanıdığımız bir isim olan Atilla Erdem, kozamedya ziyaretinde düşüncelerini iki başlık altında anlattı.

İlki;
Kente dairdi.

Bu başlıkta, kazanmaları halinde Bursa master planı için başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyeleri ile ortak akılla çalışacaklarını anlattı.

İkincisi de;

Kentin büyük problemi olan kentsel dönüşüm sorununda parsel bazlı değil plan bazlı çözümler üretilmesi gerektiğini, ulaşım sıkıntısı için de master plana dayalı çözümler sunacaklarını anlattı.

Başkan adayı Atilla Erdem’in;
Kozamedya ziyaretinde açtığı ikinci başlık ise iç yapıya dairdi.

Buraya dair de 4 madde sıraladı.

İlki;

Uşak ilinin 250 üyesi olmasına rağmen şube olduğunu ama 500’ün üzerinde üyeleri olan Kütahya, Yalova ve Bilecik’in şube yapılmayarak temsilcilik düzeyinde bırakılmasının Oda’nın Ankara Genel Merkez’ince aldığı siyasi bir karar olduğunu anlatmasına dairdi.

İkincisi de;

TMOOB Yasası’nın hayli eski olduğunu ve güncellenmesi gerektiğini anlatan Erdem, inşaat mühendisliği mesleğinin itibarının ve sorunlarının çözülümemesinin önündeki engelin bu revize edilmeyen yasa olduğunu söyledi.

Ziyaretinde;
Erdem’in altını çizdiği üçüncü konu da, geçen 2 yıl zarfında Oda’nın Bursa yönetiminin pasif bir konuma geçtiğine dair görüşüydü.

Oda’nın Akademik Odalar arasında lider vasfını yitirdiğini söyleyen Erdem’e göre İMO, 2 yılda yerinde saydı.

Yine;

Bir başka madde olarak anlattığı da SGK protokolüne göre meslektaşlarının uğradığı hak kayıplarıydı ki, bu nedenle siyasilere yönelik “eşit uzaklıkta değil, eşit yakınlıkta davranış sergileyeceğiz” sözüydü Erem’in.

İnşaat Mühendislerdi Odası’nın;

81 ilde aralarında Bursa’nın da bulunduğu 26 ilde şubesi var.

Bursa da;
Bünyesinde bulunan Kütahya, Yalova ve Bilecik’le birlikte en büyük şubelerden biri.

Hele ki;

Her yere giren siyasi düşünce, akademik odalar’da da yer edince, bu pazar günü yapılacak ve aslında mesleki bir seçim olması gereken genel kurul, sanki iki ayrı dünya görüşlü inşaat mühendislerinin çekişmesine sahne olacak görünüyor.

Ve biraz da gördüğümüz tabloyu yansıtalım.

2 yıl önce “nasılsa oda bizim” diyerek sandık başına gitmeyen Çalışma Grubu’nun üyeleri bu kez seçime tam kadro gidecek görünüyor ki, bu da Çalışma Grubu’nun emaneti Çağdaş Grup’tan geri alacağı anlamına geliyor.