Çoğu kişi bilmez.

26 yıl süresince Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Yenişehir’in Bursa’dan pek bilinmeyen yüzünü.

Oysa Yenişehir’li gayet iyi biliyor.

Mesela;

Yenişehir, tek bir tane sineması olmayan Bursa’daki ilçelerden bir iki tanesi.

Oysa;
Yaşayanlar anlatırdı, 70’li yıllarda Yenişehir’de tam 5 tane sinema varmış.

Şu anda bir tane bile yok.

İlginç ama koca Yenişehir’de tek bir hamam da yok!

İlçeye gelenler (özellikle taşımacılık sektörü) yıkanmak gibi en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar.

Yok çünkü.

Yine ilginç gelecek ama koca Yenişehir’de gasilhane de yok!

Cenazeler, Devlet Hastanesi’nin morgunda yıkanabiliyor ancak.

Hele ki;
Bu hastanenin eski kazanı zaman zaman arızalanıyor ki, insanlar cenazelerini İznik’e götürüp yıkatıyorlar!

Ne tuhaf değil mi?

Birkaç gün sonra gireceğimiz 2024’ün Yenişehir’inde tablo bu.

Yenisehir Genel

İnsanların sosyalleşeceği tek yer ise kahvehaneler ki onlara ancak erkekler girebiliyor.

Ve her sabah;
İlçeden 3 bin dolayında genç, ekmek parası için İnegöl’e, Kestel’e, Gürsu’ya gidiyor.

Çünkü iş alanları kısıtlı.

Eskiden;
Yenişehir’in lokomotifi tat konserve fabrikasıydı, binlerce çiftçi oraya biber ve domatesini götürür, geçimini sağlardı ama orası da kapanınca işsizlik aldı başını gitti.

İlçede 55 bin dolayında kişi yaşıyor.

Bunun 43 bini de seçmen.

Belediye yönetimi de AK Parti ile yapılan mutabakat sonrasında 2019’dan bu yana MHP’li yönetimce yönetiliyor.

Yenişehir’de MHP’nin oyları AK Parti’nin oylarının hemen hemen dörtte biri olmasına karşın, 2019’da iki parti arasında yapılan mutabakatla, MHP, Bursa’da tek belediye olarak Yenişehir’i almıştı.

Görünene göre, 31 Mart 2024 seçimi için de cumhur ittifakı’nın adayı yine MHP’den olacak, AK Parti seçmeni de bu adayı destekleyecek.

2019’da son seçim;

MHP ile İYİ Parti arasında geçmişti.

Millet ittifakı’nın belediye başkan adayı İYİ Partili Ercan Özel, seçimi kıl payı denecek ölçüde kaybetmiş, seçimi de MHP’nin adayı Davut Aydın kazanmıştı.


O seçimde;
İddiası olmayan Saadet Partisi ise aldığı yüzde 7’lik oyla seçimin kaderini etkilemişti.

Galiba;
Şimdi Yenişehir’de tarih yeniden tekerrür edecek.

Henüz resmen açıklanmadı ama MHP’nin adayı yine Davut Aydın olacak, İYİ Parti’nin adayı da Ercan Özel.

5B226D4F F64E 440F A022 Af7F98Bc68F5

Ve bu ikili yine kıyasıya yarışacak.

Gerçi bu kez İYİ Parti ile seçim işbirliği olmayacağı için devreye CHP’nin de adayı girecek ki, 2019’a göre çok daha farklı seçim olacak.

İYİ Partili Ercan Özel’i uzun yıllardır tanırız.

Disiplinlidir, çalışkandır.

Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar üst makamlarda görev aldı, yerel yönetimler konusunda yüksek lisans yaptı, Uludağ Üniversitesi’nde de dersler verdi.

İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev aldı, partisinin de İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

Şimdi de yeniden Yenişehir Belediye Başkanlığı için aday.

Adaylığı da 5 Ocak’ta Bursa’da Meral Akşener tarafından ilan edilecek.

75602715 10219933037176836 5469014241497317376 N

Bugün;
Medya ofisimize yaptığı ziyarette, Yenişehir’in Bursa’nın en talihsiz ilçelerinden biri olduğunu anlattı.

Ookn

Sebep olarak da “belediye yönetiminin vizyonsuzluğunu” gösterdi.

Yerelde kalkınmanın birinci önceliğinin yerel yönetimler olduğunu söyleyen Özel’e göre, Yenişehir’in arzulanan yere gelememesinin sebebi de belediye yönetimi.

Seçilmesi halinde ilçenin kaderini değiştirecek projelerden bahseden Özel’in bize göre en önemli projesi Tarım OSB’ydi.

Yenişehir’in;
Mustafakemalpaşa ile Karacabey’den daha verimli toprakları bulunduğunu anlatan, bunu da “toprağa sopa diksen filizlenir” diyerek söyleyen Ercan Özel, yapılması artık imkansız hale gelen otomotiv test merkezi için ayrılmış 4350 dönümlük arazinin BTSO aracılığıyla sadece gıda ile uğraşan firmalara OSB olarak dönüştürmek istediklerini anlattı.

Yatırımcılara tahsis edilecek arazilerde kurulacak tesisler, soğuk hava depoları ile yaş sebze ve meyve depoları sayesinde ortalama 12 bin kişiye istihdam sağlanabileceğini anlatan Ercan Özel, bu Tarım OSB’nin Yenişehir’in kaderini değiştireceği düşüncesinde.

Özel’in bir sözü de makamına dair.

“Oturan bir belediye başkanı olmayacağım, İYİ Parti belediyeciliğinin nasıl yapıldığını tüm Türkiye’ye göstereceğiz, örnek olacağız. Planladığımız belediye meclisi de bir milli mutabakat hükümeti gibi tüm Yenişehir’i kucaklayacak liyakalı isimlerden oluşacak ki, artık el birliği ile Yenişehir’i parmakla gösterilen bir ilçe haline getireceğiz” diyen Ercan Özel, hayli iddialıydı.

Acıkçası;
Yenişehir’de seçim yarışı yine hayli çekişmeli geçecek görünüyor.

Bakalım, ikinci rauntta neler olacak?