Gözlemlerimize göre…

Bursa’da;

İktidar partisinin en aktif, en tanınan ve en üretken milletvekilleri sayılsa, Emine Yavuz Gözgeç bu listenin başlarında olur.

Siyasi geçmişi Fazilet Partisi’ne dayanan avukat Gözgeç, 2003 yılından itibaren AK Parti’de basamakları tek tek tırmanmış bir kadın siyasetçi.

2 dönemdir TBMM’de bulunan ve Adalet Komisyonu’nda görev yapan Gözgeç’in bir de partisinde önemli bir görevi var.

O da;

AK Parti’nin Kadın Kolları’nda Genel Merkez Teşkilat Başkanı olarak çalışması.

Aslında bu bile başlı başına bir görev çünkü 81 ilin kadın kollarının örgütlenmesini yapıyor.

Yanı sıra;
Bir görevi daha var ki o da sadece partili kadınları değil, ekonomik güce erişmek isteyen kadınlara yönelik.

Bunu da;
Devlet kurumlarıyla birlikte ortaklaşa yapıyor.

Mesela;

Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” sloganıyla bir çalışmada görev alıyor ve kadın girişimciliğini artırmak amaçlanıyor.

Şimdiye değin;

Devlet kurumları olan İŞKUR, KOSGEB, TKDK, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın il temsilcileriyle 30 ilde kadın buluşmaları gerçekleştirildi.

Gözgeç;
Kozamedya’da konuğumuz olduğunda, yürütülen bu çalışmaya dair şu bilgileri paylaştı:

Bu buluşmalarda illerde AK Parti’nin kadın kolları ev sahipliği yapıyor ve mahalle temsilcilerimiz aracılığıyla, iş hayatına atılmak ve girişimci olmak isteyen kadınlara davetler yapılıyor.

Ardından da;

Söz konusu kurumların yetkilileri kadınlarımıza hangi destek programlarından yararlanabileceklerini anlatıyorlar ve başarı hikayesi olan kadınların da diğer kadınlara rol model olmasını amaçlıyoruz.

Bu buluşmaların etkisini özellikle kırsal kesimde çok görüyoruz, kadınlarımız kırsal kalkınma tarafından desteklenince ters göçü de beraberinde getiriyor”

Gözgeç’in bir anlattığı da şuydu:

Devlet kurumlarımız girişimci olmak ve proje getiren kadınlarımıza fuar desteği, nitelikli personel desteği, eğitim desteği, e-ticaret bilgi desteği, paketleme eğitimi, makine ekipman desteği ve parasal hibe destekler veriyor.

Kadınlarımıza bunları anlatıyoruz.

Kooperatifleşen kadınlarımız ve orman köylerindeki kadınlarımız da bu desteklerden pozitif ayrımcılık yapılarak destekleniyor”

Bu yönde;
Bursa’dan da pek çok kadın girişimci örneği verdi Gözgeç bu projeyi anlatırken.

Kadınların iş hayatında daha çok rol alması ve kadın istihdamının daha artması için yürüttükleri projelerle anladığımız kadarıyla aslında ilgili bakanlıkların da piar çalışması yapılıyor.

Yine;

Gözgeç’in anlattığı bir not da ilginçti.

Mesela;

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olan ailelere dağıtımın yaptığı vefa destek paketlerinin içindeki erzak ve malzemeler, bu yönde destek alıp kooperatif kuran Bursalı kadınlardan alınmış ki, Başkan Alinur Aktaş’ın özel talimatıyla gayet amacına uygun bir alım da gerçekleştirilmiş.

Görebildiğimiz kadarıyla;
Kadınların iş hayatına kazandırılması Bursa’da en çok dağ bölgesi,ova bölgesi ve merkezde de Yıldırım’da yaşanıyor.

Mesela;
Öğrendiğimize göre Yıldırım Belediye Başkanı
Oktay Yılmaz da bu çalışmalara katkı koyarak ilçesindeki pek çok mahallede kadın girişimcilik merkezleri açtırmış ki, kadınların girişimci olabilmesi için zeminler oluşturmuş.

Doğrusu;

Emine Yavuz Gözgeç’in anlattıklarından içimiz ısınmadı değil.

Keşke, şehrimizdeki ve ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı iş hayatına giremeyen kadınların sayısı bu tip özendirici ve pozitif ayırımcı desteklemelerle çok daha artsa.