Bursa’da;

Doğruyol Partisi’nin iktidar olduğu zamanlarda partinin ve belediye meclislerinin en renkli isimlerinden biriydi Bülent Aydemir.

Özellikle;

İlhan Parseker’in İl ve Osmangazi İlçe Başkanlığı dönemlerinde önemli görevler üstlenmiş, Bursa yararına çalışmalarda görevler almıştı.

Aydemir;
Geçmişi yaşayan ve yaşatan da bir isim.

Zaman zaman eski siyasilerle bir araya gelmeyi ve organizasyonlar yapmayı kendisine adeta görev ediniyor.

Dün akşam da;

Hürriyet’teki evinin hayli geniş terasında yine dostlarını ağırladı.

Biz de, meslektaşımız Yüksel Baysal’la birlikte davetliydik bu geceye.

Yine kalabalık ve renkli bir heyeti ağırladı.

İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu, İYİ Parti’nin eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Demokrat Parti eski il Başkanı Ömer Seymen, ANAP’ın Mudanya eski İlçe Başkanı Mehmet Karadağ, Bursaspor’un eski Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, DYP eski il yöneticilerinden Deniz Elibol ve Osmangazi Belediyesi eski meclis üyelerinden Muammer Kasapoğlu vardı.

Haliyle;
Böylesine isimlerin olduğu gecede, siyaset ana konuydu.

Anılar, mevcut siyasi tablo ve geleceğe dair siyasi öngörüler konuşuldu, tartışıldı.

Tabi;
Masanın siyasi üstadı olarak soruların önemli bir kısmı İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu’na gitti.

Bizim de sorularımız oldu Gazioğlu’na.

Mesela;

Ankara’da yaşayan deneyimli isim Gazioğlu’na göre mevcut durumu, yani pandemiyi, işsizliği ve ekonomik sıkıntıları nasıl okumak gerekirdi?

Şunu söyledi:

Türkiye bugün yaşanan tabloya yabancı değil, panik yapmamak gerekir. Geçmişte Turgut Özal’lı, Tansu Çiller’li ve Bülent Ecevit’li dönemlerde de benzer ekonomik sorunlar yaşandı.

Bugün tüm dünyanın saran pandeminin etkisini de unutmamak gerekiyor. Bu dalgalanmalar Türk siyasetinde hep oldu, hep de olacak”

Peki ya;

Bazı çevrelerin bahsettiği “sosyal patlama”?

Hayır, hayır” dedi “Kesinliklikle olmaz, hiçbir zaman da olmaz”

Nedenini de şöyle açıkladı:

Bu tip patlamalar bizim toplumumuzda olmaz. Dünyada örneği olmayan bir milletiz. Kendimden örnek vereyim. Örneğin biz Gazioğlu ailesi olarak 6 kardeşiz, sadece ben çalışıyor olsam bile diğer 5 kardeşimin elinden tutar, açta açıkça kalmamasını sağlarım. Bunu herkes yapar ve yapıyor da, bu nedenle bir takım ülkelerde yaşanan sosyal patlamalara, bizim coğrafi konumumuz, inancımız ve kodlarımız büyük bir engel”

Deneyimli siyasetçi Gazioglu’na, henüz seçime girme yeterliliği bulunmayan DEVA ve Gelecek Partisi’nin durumunu da sorduk.

Acaba;
Bu iki partiyi seçimlere sokmadan bir baskın seçim olabilir miydi?

Ona da “Hayır” dedi “Kesinlikle hayır, böyle bir hava yok Ankara’da”

Sonra da;

Bildiğim kadarıyla iki parti de Mayıs ve Haziran aylarında seçime girebilecek konuma geliyorlar. Böylesi yakın bir zaman diliminde AK Parti ve MHP, erken veya baskın seçimi düşünmez, kabul de etmezler” diyerek, gerek cumhur ittifakı’nın gündeminde bu mevcut şartlarda seçim olamayacağını söyledi.

Ya erken seçim peki?

Malum;

CHP ve İYİ Parti ısrarla seçim istiyor.

Hatta İYİ Parti Lideri Meral Akşener ısrarla Haziran ayını işaret ediyor.

Gazioğlu;
Soruyu dinledikten sonra şunu söyledi.

Bakın” dedi “Muhalefet istedi diye seçim olmaz Türkiye’de”.

Son seçimlere bakın” dedi “İktidar içinden veya ortaklardan geldi seçim talebi ve isteği. Bugün cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP’den bir seçim talebi gelmezse, seçimlerin erkene alınması da, sırf muhalefet istiyor diye olmaz”

Gecede;

Ankara’da yaşayan ve siyasi manevralara dair kulağı hayli delik olan Mehmet Gazioğlu’nun anlattıklarına göre en az 1 yıl seçim görünmüyor.

Söylenildiği gibi 2022’nin ilkbahar veya sonbaharı için erkene alınır mı bilinmez ama mevcut Siyasi Partiler Yasası ve bu seçim sistemi modeliyle Türkiye’de zamanından önce bir seçim İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu’na göre şimdilik hiç mümkün görünmüyor.

O’na göre şu anda konuşulanların hiçbir karşılığı yok Başkent’te.