Uzm. Dr. Filiz Gündüzer, 7 maddede bağışıklığı güçlü tutmak için gerekli olan vitamin ve mineralleri şu şekilde sıraladı:
"1-Vitamin D3: Kan düzeyi 50-55 ng/mL üzerinde tutulmalıdır.
2-Magnezyum: Vitamin D3’ü böbrekte aktif hale getirir. D3 eksikse bağışıklık hücreleri tam çalışmaz, vitamin D3, kalsiyumu bağırsaklardan alır kana taşır fakat kandan kemik yapıya taşımak için K2 gereklidir.K2 ile beraber alınmalıdır.
3-B12 Kan düzeyi 500 pq/Ml üzeri olmalıdır. Hem nöronal hücreler için önemli olup bağışıklık sistemi için olmazsa olmazdır. Mide koruyucu PPI (proton pompa inhibitörü) ilaçlar vitamin B12 emilimi engeller.
4-Çinko: Çinko 200 civarı enzim yapısına katılır. Tat ve koku hücreleri için önemlidir. Eksikliğinde bağışıklık düşer.
5-OMEGA-3
6-Demir: Sadece eksikse alınmalıdır. Fazlasını virüsler çoğalmak için kullanır. Eksikliğinde anemi oluşur. Oksijen dokulara tam gitmez, bağışıklık düşer, kronik halsizlik olur.
7-Vitamin C: Bağışıklık sisteminin çalışmasına, cilt-kas dokusuna katılır. Antioksidandır."
"ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞ HARİCİ YAĞ TÜKETİLMEMELİDİR"
Ayrıca beslenmeninde önemine dikkat çeken Gündüzer, "Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek hem insilün direnci hem de çok fazla serbest radikal üretmesi nedeniyle büyük sorundur. Olması gereken 2 öğün ve sabah kahvaltısını geç, akşam yemeğini erken yemektir. Bu durumda yağlar enerjiye dönüşür.Eğer imkan varsa zeytinyağı ve tereyağı harici yağ tüketilmemelidir.Bağışıklık için çok önemlidir. Saat 23:00 ile 05:00 arasındaki uyku bağışıklık sistemini destekler. Ağır egzersizden kaçınılmalıdır" dedi.