Magnezyumun vücuttaki birçok süreçte yer aldığını belirten Dr. Filiz Gündüzer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Magnezyum, insan vücudunda 300'den fazla enzim reaksiyonunda yer alarak, kas ve sinir fonksiyonu, kan şekeri seviyesini ve kan basıncının düzenlenmesi, protein, kemik ve DNA yapımı, enerji üretimi ve bağışıklık sistemini desteklemek dahil olmak üzere vücuttaki birçok süreçte önemli rol oynar.

Magnezyum bizim için oldukça etkili ve önemli bir mineral olup insanlarda eksikliği çok fazladır. Besinlerden yeteri kadar alma şansı hem topraktaki fakirlik, hemde modern yaşamla azalmıştır. Şeker pancarı, mercimek gibi magnezyumca zengin besinler işlendikten sonra içeriğindeki magnezyum yok olmaktadır. Bu yüzden günlük yaşamda ihtiayç olan magnezyum türü kişiye özel olarak hekim tarafından belirlenmelidir. Kemik erimesinde özellikle menepoz sonrası magnezyum mutlaka tedaviye eklenmelidir.

Günlük takviye olarak kullanabileceğimiz magnezyum türleri şunlardır:

Magnezyum sitrat: Kaslarla ilgili şikayetler de tercih edilir. Kas ağrıları bacaklardaki kramplar için faydalı olabilir. Kabızlıkta da kullanılabilir.

Magnezyum Malat: Özellikle enerji üretimine destek istendiğinde ağrı ve hassasiyet kronik yorgunluk  ve kramp durumlarında, insülin direncinde etkili olmaktadır. Özellikle enerji ihtiyacının arttığı durumlarda tercih edilir.

Magnezyum Glisinat: Uyku problemlerinde, anksiyeteyi azaltmada, ağrının azalmasında, adet dönemi ağrılarında, miğren ağrılarında etkilidir.

El Ayak Ağız Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi El Ayak Ağız Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Magnezyum taurat: Kan şekeri düzenlenmesi, kan basıncının dengelenmesi, kalp hastalıklarında kalbin korunmasında faydalı olabilir.

Magnezyum N-asetiltaurinat: Migren tedavisinde, kaygının azaltılması, hafıza problemlerinde, premenstrüel semptomlarında iyileştirilmesinde, tansiyonun ve kan şekerinin düzenlenmesinde etkili olabilir."

Magnezyum ne işe yarar? İşte magnezyum türleri...

Bülten

Editör: Seren Ümit