Van ve Sivas'ta yaşanan iki ayrı trafik kazası can kaybına ve çok sayıda yaralanmaya neden oldu. Van’daki kazada minibüsle kamyonetin çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybederken, Sivas’ta servis aracıyla otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi.
Van’daki kaza faciası
Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Tüneli yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, 34 GCR 604 plakalı yolcu minibüsü ile karşı yönden gelen 06 BYD 614 plakalı kamyonet çarpıştı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerinde 6 kişi hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan 14 yaralıdan 2’si de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralanan 12 kişinin tedavileri sürüyor.
Hayatını kaybedenler arasında Erkan Koç, Metin Kandemir, Mehmet Yacan, Selim Kaya, Fadıl Korkmaz, Yıldız Erik olay yerinde, Gülcan Kaya ve minibüs sürücüsü
Dindar Engin ise hastanede yaşamını yitirdi.
Sivas’ta kamu personelini taşıyan araç kaza yaptı
Sivas’ın merkeze bağlı Çeltek köyü yakınlarında meydana gelen kazada ise Burak N. yönetimindeki 48 ATY 416 plakalı servis minibüsü ile Halil İbrahim N. idaresindeki 58 AEJ 663 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı. Bölgeye ambulans helikopter dahil sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Her iki kaza da büyük üzüntü yaratırken, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.