Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla Isparta'da komando mezuniyet törenine katıldı.
"TERÖR KAYNAĞINI KURUTMA NOKTASINA GELDİK"
"Terörsüz Türkiye"ye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yaptığımız başarılı operasyonlarla örgütün Türkiye'deki varlığını etkisiz hale getirdik. Suriye ve Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiğimiz harekatlarla terörü kaynağında kurutma noktasına geldik.
Tüm şehitleri yad ederken 18 haftalık zorlu eğitim sürecini başarıyla nihayete erdiren 2 bin 94 komanda uzman erbaşı da tebrik eden Erdoğan, "Verdikleri güçlü, modern ve nitelikli eğitimle komanda uzman erbaşlarımızı yalnızca en çetin koşullarına değil, hayatın zorluklarına da hazırlayan tüm komutanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Geçmişi böylesi şanlı, böylesi şerefli bir milleti tüm unsurlarıyla geleceğe taşımak hepimizin esas gayesidir" diyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyet'i barışın, istikrarın tarafındadır. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm bölgesinde huzurun egemen olmasını samimiyetle istemektedir. Yıllardır istikrarsızlıklarla ve çatışmalarla boğuşan bölgemizde yeni krizlerin ortaya çıkmasını asla arzu etmiyoruz" ifadelerini kullandı.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE'YE ULAŞACAĞIZ"
Yapılan başarılı operasyonlarla örgütün Türkiye'deki varlığını etkisiz hale getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ve Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiğimiz harekatlarla terörü kaynağında kurutma noktasına geldik. Netice alana kadar aynı iradeyi muhafaza edeceğiz. Terör belasından tamamen kurtulup yepyeni sayfa açılacak. Türkiye Yüzyılı'nın kilit taşlarından biri daha yerine oturtulmuş olacaktır" dedi.
SİLVAN TÜNELİ KAZI BAŞLANGIÇ TÖRENİ
Törene canlı bağlantıyla katıldı, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekli tedbirleri almazsak sıkıntı yaşarız" dedi.
"SU KAYNAKLARINI KORUMAK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR"
"Petrol ve karbon yakıtlar için edilen kavgaların önümüzdeki dönemde su alanında yapılacağı görülüyor. Çünkü su, yüzyılın en stratejik ve değerli kaynağıdır" diye konuşan erdoğan, "Su kaynaklarımızı tükenme sınırına gelmeden korumak, verimli kullanmak ve doğru yönetmek ülkemiz için bir tercih değil, milli güvenlik meselesidir. Cumhuriyet tarihinde yapılanların 3 katı kadar baraj yaptık. 50 milyar metreküp su depoladık. GAP projesi Türkiye'nin dev yatırımlarından biri" açıklamalarında bulundu.
ERDOĞAN'DAN CHP'YE TEPKİ
Silvan Tüneli projesinin, Atatürk Barajı sulamasından sonra ülkenin en büyük sulama projesi olduğunu ifade eden Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:
"Ana muhalefet kendilerinin sebep olduğu sahte gündemlerle oyalanırken biz bugün olduğu gibi dev eserler ve yatırımlarla ülkemizi büyütmeyi sürdüreceğiz.
Tek başına bu proje bile bizimle ana muhalefet partisinin vizyonunu ortaya koyuyor.
Bir tarafta ülkesi ve milletine adanmış aşkla hizmet eden adanmış bir kadro var. Diğer tarafta her gün ülkesini batıya şikayet eden zavallı zihniyet var. Bir tarafta Türkiye'nin küresel konumunu güçlendirmeye çalışan özgüven sahibi bir iktidar ve Cumhur İttifakı var. Diğer tarafta gırtlaklarına kadar gömüldükleri yolsuzluk, hırsızlık, ve sahtekarlık batağında debelenen çürümüş, kokuşmuş bir yapı var."