İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinin ön seçim sürecini İzmir'den başlattı.  İBB Başkanı İmamoğlu İzmir'de kalabalığın 'ceketini çıkar kolları sıva' tezahüratına kayıtsız kalmayarak kendisiyle özdeşleşmiş hareketi yeniden yaptı.

Burada yaptığı konuşmada demokrasi, halkın iradesi ve CHP'nin ön seçim sürecine vurgu yapan İmamoğlu, "İktidarın en korktuğu şey sandıktır. 23 Mart'ta sandığı onlara göstereceğiz" dedi.

İzmir'de kalabalığa seslenen İmamoğlu, partisinin ön seçim kararını "demokrasi devrimi" olarak nitelendirdi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkın iradesini esas alan bir süreci benimsediğini vurguladı.

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına vurgu yapan İmamoğlu, "Bu millet esareti, eşitsizliği, adaletsizliği asla kabul etmez. Mühür kendini sultan sananlarda değil, millettedir" ifadelerini kullandı.

Aleyna Çakır davasında, Ümitcan Uygun hakim karşısında Aleyna Çakır davasında, Ümitcan Uygun hakim karşısında

"BU BİR MEYDAN OKUMADIR"

Ön seçim sürecinin Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olacağını belirten İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, tek adamların ve dar kadroların iradesiyle şekillenen siyasete meydan okumaktadır. 23 Mart'ta bu bozuk düzeni değiştirmeye kararlı olduğumuzu en güçlü şekilde göstereceğiz" dedi.

İmamoğlu, Türkiye'de demokrasinin güçlendirilmesi için halkın iradesinin en güçlü şekilde sandıkta yansıtılması gerektiğini savunarak, "İktidarın en korktuğu şeyi, sandığı onlara göstereceğiz. Sandık, demokrasinin en büyük gücüdür" ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN MALVARLIKLARINA EL KOYMUŞLAR"

"Tanıdığım tanımadığım bazı insanların malvarlıklarına el koymuşlar" diyen İmamoğlu, "Kurdukları oyunu sizlere söz veriyorum. Başlarına yıkacağız, başlarına... Sanıyorlar ki bu insanların malına mülküne paralarına çökerlerse korkarız kaçarız. Milletimizi yarı yolda bırakırız. Sanıyorlar ki ben yalnız kalacağım. Yahu siz 10-15 kişinin mal varlığına el koyarak beni yalnız bırakacağınızı mı sanıyorsunuz. Millet benimle millet... Bunlar körleşmiş varsa yoksa koltuk. O koltuk senin mi o koltuk Türkiye Cumhuriyetinin o koltuk bir ailenin saltanatı değil. Her ilgili şahıs seni gidi seni... Kafanı kuma gömerek gerçeklerden kaçamazsın. Sanıyor ki ben korkacağım." ifadelerini kullandı.

"BİZİM ANLAYIŞIMIZA GÖRE..."

Konuşmasında CHP'nin halkın talepleri doğrultusunda şekillenmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, parti üyelerine çağrıda bulunarak, "Bizim anlayışımıza göre, nasıl ki vatandaşlar ülkenin sahibi ise, üyeler de partilerin sahibidir. Onlar ne derse o olur" dedi.

CHP'nin demokrasiye olan bağlılığının altını çizen İmamoğlu, "Ön seçim, bu iradenin en net göstergesidir. Parti üyelerinin vereceği her oy, sandıktan kaçanları titretecek" diyerek partilileri sürece aktif katılım göstermeye davet etti.

"UYKULARINI KAÇIRACAĞIZ"

Ön seçim sürecinin büyük bir demokrasi hareketi olacağını ifade eden İmamoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin zulme karşı tek yürek olduğunu göstereceğiz. O bir avuç insanın uykularını kaçıracağız! Partimizin her üyesi bu sürecin önemini kavramalı ve harekete geçmeli" diyerek parti üyelerine seslendi.

İmamoğlu konuşmasının sonunda parti yönetimine teşekkür ederek, "Bu devrim gibi kararı alan Genel Başkanımız ve merkez yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

CHP'nin ön seçim sürecinde halkın iradesinin en güçlü şekilde ortaya konacağını belirten İmamoğlu, "Hep birlikte kolları sıvayacağız, bu bozuk düzeni değiştireceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: MYNET