31 Mart Yerel Seçimleri'nde Yenişehir Belediye Başkanı olan Ercan Özel, İYİ Parti'den istifa etti. 

Başkan Özel'den istifaya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Özel'e yakın isimler istifa bilgisini doğruladı. 

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, AK Parti’ye geçeceği iddia edilen Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel hakkında basın açıklama düzenlemişti. İl Başkanı İsmail Kaya, AK Parti’ye geçeceği öne sürülen Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’i sert bir dille eleştirerek, siyasetteki namus kavramının önemine değinmiş ve Ercan Özel’in AK Parti kararının Yenişehirli seçmenin iradesine karşı yapılan ihanet olduğunu söylemişti.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu da Yenişehir’in helal oylarına sahip çıkamadıklarını söyleyerek, İYİ Parti teşkilatı olarak bugüne kadar Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in yanında olduklarını ve AK Partiye geçmesine sebep olacak hiçbir meşru gerekçesinin olamayacağını ifade etmişti.

Başkan Karabatı'nın ardından 4 istifa daha! Başkan Karabatı'nın ardından 4 istifa daha!

Önceki günlerde Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı da partisinden istifa ederek görevine bağımsız devam edeceğini açıklamıştı.